Túrókrémes torta
6 tojásból Piskóta:
6 db tojás
6 ek cukor
5 evőkanál finomliszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. A piskótasütő forma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük. A forma mérete 26 cm-s legyen.
A tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.)
A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. A kakaóport és a sütőport összekeverjük. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
Habkártyával a sütőkarikába szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Túró krém:
0.5 kg tehéntúró
5 ek cukor (ízlés szerint)
25 dkg mascarpone
2.5 dl habtejszín (felverve)
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
25 g zselatin
Elkészítés:
Elkészítjük a krémet. A túrót jól áttörjük, belerakjuk a citromhéjat, a cukrot, vaníliás cukrot, majd a mascarponéval jól összekeverjük és hozzá adjuk a felvert tejszínhabot.
A zselatint pici vízzel kikeverjük, majd fél percre betesszük a mikróba és a krémhez adagoljuk. Ha ezzel megvagyunk, töltjük a kihült piskóta lapokat.
Variálhatjuk kétfajta krémmel. (én most csak az első krémet használtam)
Másik fajta krém:
10 dkg étcsokoládé
15 dkg mascarpone
3 ek porcukor (ízlés szerint/lehet ennél több is,kevesebb is/)
2 dl habtejszín (felverve)
1 csomag vaníliás cukor
25 g zselatin
Elkészítés:
A csokit a kétféle cukorral gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét és a már felvert tejszínhabot.
A zselatinnál ugyan úgy járunk el, mint az előző krémnél és a csokikémhez adjuk.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk és megtöltjük felváltva a lapokat. A túrós krémből annyit hagyjunk ki, hogy a tetejére és az oldalára maradjon.
Ma répatortát is készítettem receptje az Eredeti svájci répatortánál érhető el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése