2017. március 18., szombat

Bacon-szalonnás, sajtos pogácsa

Bacon-szalonnás, sajtos pogácsa




Bacon-szalonnás sajtos pogácsa
annyi a változtatás, hogy egy kis szalonnát és sajtot is kevertem a tésztába.
HOZZÁVALÓK
• 
• 
• Hozzávalók:
• 50 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• 1 dl olaj
• 1 dl tej az élesztő felfuttatásához
• 4-5 dkg friss élesztő
• 2 teáskanál cukor
• 3 teáskanál só (kóstold meg, nekem kevesebb is elég) szerintem függ a sótól.
• 1 tojás sárgája a tésztába + 1 a teteje megkenéséhez
• 15 dkg reszelt sajt + 5 dkg a tetejére

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A tejet langyosítsuk meg (mikroban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut.
A vajat olvasszuk meg egy picit (mikróban 20 másodperc), keverjük hozzá a liszhez, majd keverjük bele az olajat, a sót, a felfuttatot élesztőt és a tojás sárgáját. A végén adjuk hozzá a reszelt sajtot, és jól gyúrjuk össze. A tészta lágy lesz, de nem szabad plusz lisztet hozzáadni!!!
Pihentessük fél órát hűtőben, majd még egyszer gyúrjuk át. Nyújtsuk ki, és szaggassunk pogácsákat belőle. (Ha nincs kedvünk tésztát nyújtani, kezünkkel formázzunk apró gombócokat belőle, és azt lapogassuk ki.)
A tetejét kenjük meg tojás sárgájával, szórjuk rá a sajtot, és sütőben 180 fokon vagy gázsütőben 3-as fokozaton süssük 30 percig.
Származási hely: mindmegette.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése