Recept:
Mézes lapok:
10 dkg porcukor
5 dkg margarin2 evőkanál méz
fél rumaroma
1 egész tojás + 1 tojássárgája
30 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
A tésztához a porcukrot, a margarint, a mézet, a rumaromát és a tojásokat gőz fölött felfőzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Két lapot sütünk tepsi hátán.
Krém:
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál rétesliszt
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
fél rumaroma
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
A krémhez a tejet a vaníliás pudingporokkal, a rétesliszttel, a 3 tojássárgájával, a vaníliás cukorral és a rumaromával felfőzzünk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően a porcukorral kikevert vajjal a főzött krémmel jól összedolgozzuk.
Itt változtattam annyit, hogy a vanília krémre tettem fekete áfonya gyümölcs darabos zselét és tortának készítettem el.
Tejszínhab:
5 dl habtejszín2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin + 1/2 dl víz
Tetejére a tejszínt a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük. Fél dl vízben a zselatint gyöngyözésig melegítjük és ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tejszínhez. A krémet és a tejszínt a két lap közé töltjük, a tetejét csokimázzal bevonjuk.
Eredeti recept Molnár Andreától
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése