Eredeti svájci répatorta liszt és vaj nélkül
A recept innen származik :
annyit változtattam a recepten, hogy a piskótát ketté vágtam és a következő krémmel töltöttem
Krém:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg mascarpone krémsajt
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1/2 citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
A krémhez a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a mascarponét, a citrom héját és levét, végül a habfixálóval jó keményre vert tejszínt adjuk hozzá.
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, megtöltjük a krém felével, utána bevonjuk a maradékkal, a tetejét díszíthetjük csokireszelékkel, mandulával vagy cukormázzal és kis fondant vagy marcipán répácskákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése