2017. január 8., vasárnap

Zserbó szelet



Zserbó szelet




Zserbó szelet.
50 dkg liszt,
20 dkg margarin,
2 evőkanál porcukor,
2 tojássárgája,
1 egész tojás,
késhegyi szódabikarbóna,
2,5 dkg élesztő,
1 csipet só,
1/2-1 dl tej,(Attól függ mennyit vesz fel a liszt.)

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és négy részre osztjuk.
Töltelék:
30 dkg darált dió,
20 dkg cukor,
2 citrom reszelt héja,
1-2 kanál morzsa,
1 üveg sárgabaracklekvár.

Tetejére kb. 15 dkg csoki + étolaj
A töltelékhez összekeverjük a diót, cukrot,morzsát, citromhéjat.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. ( 30x36 cm )
Az egyik tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dió töltelékkel. Ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a tésztánk. Tetejét finoman végiggörgetjük sodrófával, hogy szép sima,egyenletes legyen. Megszúrkáljuk, kelesztjük fél órát és 180-200 fokos sütőben megsütjük.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, kevés étolajjal hígítjuk. Ha kihűlt a tészta bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése