2017. január 20., péntek

Sajtos kifli

Sajtos kifli

Kifli
Hozzávalók:
35 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2,5 dkg vaj
1 tk cukor
1 tk só

Elkészítés:
Tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt bedagasztjuk. Fél órát kelesztjük, majd kör formájúra kinyújtjuk, 8 részre vágjuk, feltekerjük a szélesebb részénél kezdve, tepsibe rakjuk és újra kelesztjük 30 percet. Lekenjük vízzel, majd 200 fokos sütőben sütjük.
A sütő aljára tegyünk egy tepsibe vizet, hogy a gőz jobban felhúzza őket. Miután kisültek a kiflik, még forrón újból lekenjük őket vízzel.

Annyit változtattam a recepten, hogy ma megkentem egy kevés olvasztott vajjal és szórtam rá sajtot és úgy tekertem fel kifli formára és a tetejére is sajtot szórtam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése