Nagyi - féle lekváros bukta.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojás sárgája
8 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 kávékanál só
2,5 dl langyos tej
Elkészítése:
A hozzávalókat gépben vagy tálban megdagasztjuk és langyos helyen pihentetjük, kelesztjük 1 órán át.
Kelesztés után fél centiméter vastagságúra nyújtjuk. Éles késsel (én pizza szeletelővel szoktam csinálni) téglalap alakú lapokat vágunk.
Ráhalmozzuk a tölteléket (hőálló lekvár), majd a tészta két szélét ráhajtjuk és összegöngyöljük.
Sütőpapírral ellátott tepsibe rakjuk és újra kelesztjük úgy 30 percet. Tetejét felvert cukros tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben (sima sütés) 190 fokon 20-30 percig sütjük. Már kínálhatjuk is!
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése