2017. január 8., vasárnap

Nagyi - féle lekváros bukta.







Nagyi - féle lekváros bukta. 

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojás sárgája
8 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 kávékanál só
2,5 dl langyos tej
Elkészítése:

A hozzávalókat gépben vagy tálban megdagasztjuk és langyos helyen pihentetjük, kelesztjük 1 órán át.

Kelesztés után fél centiméter vastagságúra nyújtjuk. Éles késsel (én pizza szeletelővel szoktam csinálni) téglalap alakú lapokat vágunk.

Ráhalmozzuk a tölteléket (hőálló lekvár), majd a tészta két szélét ráhajtjuk és összegöngyöljük.

Sütőpapírral ellátott tepsibe rakjuk és újra kelesztjük úgy 30 percet. Tetejét felvert cukros tojással megkenjük.

Előmelegített sütőben (sima sütés) 190 fokon 20-30 percig sütjük. Már kínálhatjuk is!

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése