2017. január 8., vasárnap

Linzerkosárka


Linzerkosárka húsvéti hangulatban



Linzer karika karácsonyi hangulatban


Linzer karika

Hozzávalók: 
45 dkg liszt, 30 dkg vaj, vagy margarin + 5 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 2 tojás sárgája, csipet só
Töltelék: sárgabarack lekvár
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, ha nehezen áll össze egy icipici tejet, vagy tejszínt adhatunk hozzá. Hideg helyen 1-2 órát pihentetjük. ½ cm vékonyra kinyújtjuk, felét közepén kiszúrt linzerszaggatóval, másik felét az egész szaggatóval kiszúrjuk, világosra sütjük. Kisülés után egy-egy egész és kiszúrt korongot savanykás lekvárral összeragasztunk, tetejét porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése