2017. január 9., hétfő

Szilvás pite


Szilvás pite, ezzel a recepttel készült a meggyes pite Zila torta formában.



Recept:

Gyümölcs szezon..., Vörös szilvás-pite, az olasz almás-pite recept alapján.
Hozzávalók
100 g puha vaj,250 g liszt,2 teáskanál sütőpor,csipet só,150 g cukor,2 tojás,1 citrom reszelt héja,1 teáskanál vanília kivonat,75 ml tej,4 db. alma,1 evőkanál barna cukor,1/2 teáskanál fahéj.
Így készül. 
1.Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). 
Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
3. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
4. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat
5. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.
6. Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.Melegen és hidegen is finom.A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése