2017. április 23., vasárnap

Rebarbara mousse , narancsos csokis mousse torta, diós piskóta alapon


Rebarbara mousse , narancsos csokis mousse torta, diós piskóta alapon.








A piskóta: tojás nélkül
50 g dió vagy mandula
120 g liszt 
2 tk sütőpor
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
90 ml víz 
40 ml növényi olaj 
1 evőkanál. kanál citromlé

rebarbara mousse:
500 g rebarbara fél liter vízben cukorral felfőzve (szirup)
Átpasszírozni és
4 evőkanál kanál búzadara 
Ízlés szerint cukor
100 g fehér csoki
2 lap zselatin

csokoládé mousse:
2 csésze sárgabarack lé  (500 ml)
3 evőkanál kanál búzadara
100 g étcsokoládé
1narancs leve és narancshéja
Ízlés szerint cukor
2 lap zselatin


Elkészítés:

A diót vagy a mandulát keverjük össze egy tálban a vaníliás cukorral, a porcukorral, a sütőporral és a liszttel.
Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat, az olajat, a citromlevet, és a vizet. Öntsük a vizes keveréket a szárazhoz, keverjük össze. Öntsük zsírpapírral bélelt kivajazott 18 vagy 20 cm átmérőjű kerek tortaformába. 180 °C hőmérsékletű, előmelegített sütőben süssük 20 percig (tűpróba).
Rácson hagyjuk kihűlni, vágjuk félbe.
Az egyik lapot tegyük vissza a forma aljába.

Készítsük el a rebarbara krémet.
A felforralt rebarbara sziruphoz adjuk hozzá állandó keverés közben vékony sugárban a búzadarát. Főzzük körülbelül 10 percig, kevergessük közben. Ízlés szerint édesíthetjük. Adjuk hozzá a fehér csokit és a feloldott zselatint. Hagyjuk kihűlni, majd kézi mixerrel keverjük át.
Öntsük a tésztára, fektessük rá a második lapot és tegyük a hűtőszekrénybe.

Készítsük el a csokoládé krémet.
Forraljuk fel a sárgabarack juicet, folyamatos keverés közben vékony sugárba öntsük hozzá a búzadarát, édesítsük ízlés szerint, főzzük kb. 10 percig. Hagyjuk kicsit hűlni, de még legyen annyira meleg, hogy amikor hozzá keverjük a csokoládét, az felolvadjon benne, keverjük bele a narancs levét és héját is és a feloldott zselatint
Tegyük a hűtőszekrénybe lehűlni, majd kézi mixerrel keverjük át. Tejszínnel kínáljuk.

Eredeti recept egy orosz oldalról származik amint én a leírtak alapján változtattam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése