2017. április 9., vasárnap

Méteres vagy végtelen...

 Méteres vagy végtelen kinek hogy tetszik...

Én most két féle krémmel töltöttem meg. A zöld keserű mandula krém 






Recept:

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
20 dkg cukor 
1,5 dl olaj
1,5 dl langyos víz
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
2 csomag főzős pudingpor
7 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg margarin
1 rumaroma
A tetejére:
tortabevonó olvasztva.

Elkészítés:

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.

A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a cukros margarint.

A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A tetejét tortabevonóval vonjuk be. Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon.

Keserű mandula krém:

- 30 dkg porcukor
- 3 tojás
- 30 dkg vaj
- 20 ml (1,5-2 evőkanál) keserű mandula aroma (zöld)
A tojásokat és a porcukrot kis lángon folyamatos keverés (kézi robotgéppel célszerű) mellett nagyon sűrűre főzzük. Ha sűrű, akkor hagyjuk hűlni. Langyosan belekeverjük a vajat és a mandula aromát. Ha szoba-hőmérsékletű, akkor hűtőben hűtsük tovább


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése