Hatlapos karamell krémmel
Gyerekkorom egyik kedvenc sütije.
Amióta az eszem tudom mindig ezt a receptet használta a nagymamám és anyukám is.
Nagyon rég volt, hogy ezt a sütit készítettem, de ma valahogy valami másra a régi ízekre vágytam.
A recept:
3 db tojáshoz 10 dkg cukor egy evő kanál zsír 3 dkg szalalkáli ezeket habosra keverjük majd adunk hozzá 2,5 dl tejet és 60 dkg lisztet és rugalmas tésztát gyúrunk. 6 egyenlő részre osztjuk kb 1 órát pihentetjük. Majd nyújtjuk és tepsi hátulján sírpapíron 175 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük.
Krém:
10 dkg cukrot megpirítunk majd ráöntünk 2,5 dl vizet, ha felfőtt adunk hozzá még 30 dkg cukrot ezzel is felfőzzük. Amíg ez a művelet elkészül 5 púpozott evőkanál lisztet 2 evő kanál kakaóporral elkeverünk és 7,5 dl tejjel lassan adagolva csomó mentesre keverjük és hozzá öntjük a cukros főzethez. Állandó keverés közben sűrűre főzzük, ha elkészült még melegen bele keverünk 10 dkg vajat és megtöltjük a lapokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése