2017. április 29., szombat

Hatlapos karamell krémmel

Hatlapos karamell krémmel



Gyerekkorom egyik kedvenc sütije.

Amióta az eszem tudom mindig ezt a receptet használta a nagymamám és anyukám is.

Nagyon rég volt, hogy ezt a sütit készítettem, de ma valahogy valami másra a régi ízekre vágytam.

A recept:

3 db tojáshoz 10 dkg cukor egy evő kanál zsír 3 dkg szalalkáli ezeket habosra keverjük majd adunk hozzá 2,5 dl tejet és 60 dkg lisztet és rugalmas tésztát gyúrunk.  6 egyenlő részre osztjuk kb 1 órát pihentetjük. Majd nyújtjuk és tepsi hátulján sírpapíron 175 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük. 

Krém:

10 dkg cukrot megpirítunk majd ráöntünk 2,5 dl vizet, ha felfőtt adunk hozzá még 30 dkg cukrot ezzel is felfőzzük. Amíg ez a művelet elkészül 5 púpozott evőkanál lisztet 2 evő kanál kakaóporral elkeverünk és 7,5 dl tejjel lassan adagolva csomó mentesre keverjük és hozzá öntjük a cukros főzethez. Állandó keverés közben sűrűre főzzük, ha elkészült még melegen bele keverünk 10 dkg vajat és megtöltjük a lapokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése