2017. április 16., vasárnap

Kókusztekercs meggyes joghurt krémmel

Kókusztekercs meggyes joghurt krémmel






Recept:

Én ezt a receptet szoktam használni azzal a változtatással, hagy a krémbe a liszt helyett vanília vagy tejszín ízű főzős pudingport teszek vagy a DrOetker új kókusz ízű pudingját használom. De egyszerű kukoricakeményítőt is használhatsz. Akkor is gluténmentes lesz, legalábbis a krém. :)


Meggyes joghurt krém recept:

600 g joghurt
25 g zselatin
1.5 dl habtejszín
3 ek cukor
300 g  bármilyen idény gyümölcs (vagy ami otthon található)

Elkészítés:

1-1,5 dl joghurtot felmelegítünk.
Majd a zselatinport a cukorral összekeverve, ehhez a joghurthoz öntjük!
Addig melegítjük, amíg sima nem lesz, és egyszer hagyjuk felforrni.
Hagyjuk hűlni egy kis ideig. Amikor már langyos, belekeverjük a többi joghurtot.
Felverjük a tejszínt kemény habbá.
A tejszínt beletesszük a joghurtba, és hozzáadjuk a gyümölcsöket.
A hideg vízzel kiöblített formába tesszük.
Két óra múlva már fogyasztható is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése