A piskótához
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
120 g pudingpor (vaníliás)
150 g meggybefőtt (magozott)
Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Majd a két masszát és a gluténmentes lisztet a kakaóport óvatosan összekeverjük. Egy 1 cm magas formában, előmelegített 180 C fokos sütőben 10-12 percig sütjük. A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük. Míg meleg a csokoládét belekeverjük, majd kihűtjük. A zselatint a vízben beáztatjuk. A tejszínt felverjük. A zselatint felmelegítjük és ha már langyos akkor a pudingos masszába keverjük majd a tejszínt is belekeverjük. Megtöltjük a szilikon tortaformát/Zila/a krémmel. Ráhelyezzük a piskótát és 1 éjszakára a mélyhűtőbe tesszük.
Másnap óvatosa levesszük róla a formát és kiolvasztjuk. Közben a meggyet felmelegítjük a cukorral. A keményítőt elkeverjük fél dl vízzel és a meggyhez öntjük és 1-2 percig forraljuk.Ha kihűlt megtöltjük vele a formát ízlés szerint díszítjük.
Sándor Bernadett receptje és fotói alapján
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése