2017. február 20., hétfő

Almarózsa


Almarózsa







almarózsa!

Hozzávalók:


8 evőkanálnyi cukor
8 dl víz
3 szép nagy alma
2 tk fahéj
1 fél citrom leve és héja
1 csomag vajas leveles tészta
Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A vizet tedd fel főni. Az almákat pucold meg, vágd félbe, majd vágd ki a magházukat, és szeleteld fel őket vékony cikkekre. Ha ez megvolt, a citrom levét facsard a vízbe, három kanál cukor társaságában, körülbelül két percre úsztasd meg ebben a lében az almacikkelyeket, majd szedd ki és szárítsd meg őket. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsd elő 220 fokra. A leveles tésztát nyújtsd vékonyra, majd vágd két-két és fél centiméteres csíkokra.
A fahéjat keverd össze a citromhéjjal és a cukorral, majd szórd meg ezzel a tésztát, nyomkodd kicsit bele, aztán jöhetnek a már megszáradt almák. Rakd végig a csíkokon az almaszeleteket, majd csavard fel őket jó szorosan. A végüket hústűvel vagy valami hasonlóval tűzd össze a biztonság kedvéért. A tepsiben helyezd el a feltekert rózsákat, majd told be a sütőbe, körülbelül 25 percre, aztán már kész is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése