Gyors joghurt-tortácska
Recept:
2,5 dl habtejszín
4,5 dl joghurt
20 g étkezési zselatin
4 ek cukor
30 dkg gyümölcs
A habtejszínt robotgéppel habbá verjük.
A joghurtot közepes lángra tegyük fel főni a zselatinnal és a cukorral, közben kevergessük egy kézi habverővel. Nem kell felforralni, ha már gőzölögni kezd, húzzuk is félre. Hagyjuk langyosra hűlni.
A gyümölcsöket aprítsuk fel, ha levet eresztettek, azt öntsük le.
A felvert habot keverjük simára a joghurttal.
A gyümölcsöket szórjuk a keverékbe, keverjük egyszer át, és mehet is a formába.
A joghurttortát tegyük a hűtőbe minimum 3 órára, vagy egy éjszakára.
Tálalás előtt a forma alját tegyük 1-2 percre meleg vízbe, majd utána fordítsuk meg.
Végül én nyakon öntöttem egy kis tükörglazúrral.
Recept:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése