2017. május 4., csütörtök

Linzer és diós linzer

 Linzer és diós linzer



Linzer karika Dobos Márta receptje alapján
Hozzávalók: 
350 g liszt, 200 g margarin + 50 g zsír, 100 g porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, csipet só

Töltelék: barack- vagy eper lekvár
Elkészítés:
A zsiradékot a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk (ha szükséges 1-2 evőkanál tejet vagy tejszínt adunk hozzá), hideg helyen, hűtőben legalább egy órát pihentetjük. 4-5 mm vékonyra kinyújtjuk, felét közepén kiszúrt linzerszaggatóval, másik felét az egész szaggatóval kiszúrjuk. A lyukas korongot tojásfehérjével megkenjük, világosra sütjük. Kisülés után egy-egy egész és kiszúrt korongot savanykás lekvárral összeragasztunk, tetejét porcukorral meghintjük.

Diósnál annyit változtattam, hogy 10 dkg lisztet dióval helyettesítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése