2019. július 5., péntek

Gyümölcs krémes torta



Gyümölcs krémes torta







Recept:
kakaós piskóta. 
6 egész tojást 6 ek cukorral habosra verjük, majd 5 ek lisztet, 1 ek kakaót, pici sütőport adunk hozzá. Ma a tojásokat nem választottam szép, hanem a cukorral jól kihabosítottam az egész tojásokat és hozzá adtam a megszitált lisztes kakaó, sütőpor keveréket és óvatosan beleforgattam a tojás habba. Majd formába öntöttem aminek csak az alján volt sütőpapír, a masszát kissé felhúztam a torta karimára, hogy jobban fel tudjon kapaszkodni a piskóta ezáltal szebb lesz a teteje. 175 fokon sütjük tűpróbáig.  Ebből sütöttem 3 db 18 -as átmérőjű és egy kicsi 12-es átmérőjű formába 4 alap piskótát. 

Málnakrém, meggykrém, eperkrém, stb krém...

Egy 500 g-os csomag mirelit málna kb 2/3 részét kiolvadás után összeturmixoltam, azután szűrőn átengedtem, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe. A málnát 2 ek zselatinnal és kb 4 ek cukorral folytonos keverés mellett felforraltam. Amint rottyant, le is vettem és félretettem hűlni (nem hűtőbe). 4 dl habtejszínt 1 ek cukorral és egy habfixálóval (biztosra akartam menni) felvertem. A kihűlt málnaszószt óvatosan, de alaposan a tejszínhabhoz forgattam és a piskótalapra simítottam. A hűtőben dermesztettem kb 2 órát. Akkor a tetejére szórtam a maradék málnát és leöntöttem 5 dl vízzel elkészített piros tortazselével (2 csomag 12 g-os), amibe én csak minimális cukrot tettem. Egy éjszaka kell neki készen a hűtőben. Én csak 4 órát hagytam neki... :D 

A torta alap ötletét az egyik facebook csoportban találtam Pánczél Erzsébet neve alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése