2021. április 3., szombat

Húsvéti Répatorta és Tojás tekercs/hidegtál

 Répatorta


 alkalomhoz illő répatorta, amit töltöttem mascarpone tejszines krémmel arra egy réteg narancsos karamell szósz került majd egy másik tortalap amire narancs zselé töltelék került. A recept a tortához Bebepiskóta konyhájából származik. 










Tojás tekercs recept:

Hozzávalók
8 db tojás
3 ek. tejföl
3 ek. finomliszt
½ cs. petrezselyem
½ kk. ételízesítő por
½ mk. őrölt bors
2 ek. olaj
20 dkg füstölt sajt (lehet sima is)
20 szelet selyemsonka
A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a petrezselyemmel, ételízesítővel, borssal habosra keverjük.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjak megkenjük. Beleöntjük a masszát, majd forró sütőben kb. 10 percig sütjük.
Ha megsült, kivesszük a tepsiből, rászórjuk a reszelt sajtot, majd a sonkaszeleteket ráfektetjük. Óvatosan elválasztjuk a fóliától és hosszában feltekerjük.
Gyorsan dolgozzunk vele, hogy a sajt elolvadjon benne.
Hűtőben lehűtjük, pár óra elteltével szeletelhetjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése