2020. március 29., vasárnap

Kifli


Kifli Rita receptje alapján


16db-hoz

65 dkg liszt
7-8g szaraz elesztő
1 nagy pupos evőkanàl zsiradék (bàrmi lehet, de én zsírpàrti vagyok)
3 dl tej, lehetőleg szobahőmèrsékletű
1,5 tk cukor
2 tk só
És annyi víz, amennyit mèg felvesz (egy jó kis ruganyos tèszta legyen, olyan közepesen sűrű.
A hozzàvalókat összegyurjuk, vagy géppel bedagasztjuk, ezutqn en pihentetem jó 40-50 percig hőmèrséklettől függ,majd àtgyúrom ujara, két gombocot formalok belole, mindkettőt kerekre nyujtom, majd 8-8 cikkre vàgom ès a cikkeket egyenként kinyujtva, szèpem feltekerem. A kèt vègèt kicsit sodord meg, hogy jó legyen a csücsök, hisz ez az egyik legfinomabb falat ugye?
Tepsire pakolom, hagyom jol megkelni (kb.1 óra, de neha masfel) , ekkor lekenem tejjel és megszotom sóval, kömènnyel, sajttal, vqgy ki mit szeret.A sutő aljaba egy edenybe vizet rakok, hogy legyen gőz, a sutot beallitom 200 C vayy 385 F es 15-20 percig sütöm, a sütőből kivève hideg tejjel lekenem, hogy fényes legyrn és ràcson hagyom kihűlnk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése