Csoki torta
(ez a kicsike csak a maradék krém hasznosítása miatt készült)
Piskóta
13 dkg cukor + 5 dkg
20 dkg szitált liszt
1 dl olaj
1 dl víz, vagy tej
én vizet használtam
3 db tojás
1 sütőpor
Kezdjük a tojásfehérje felverésével egy pici sóval, ha keményedik adjuk hozzá a 5 dkg cukrot és verjük kemény habbá. Ezt követően a tojás sárgáját a vizet az olajat a cukrot keverjük el, hogy elvegyüljön ha meg van adjuk hozzá a sütőporral elkevert szitált lisztet és keverjük össze és jöhet apránként hozzá a kemény tojáshab amivel szépet átforgatjuk.
Tortaformába tesszük aminek csak az alján van sütőpapír.
A masszát kicsit húzogassuk fel a torta karikán, hogy jobban tudjon felkapaszkodni sülés közben ezáltal szebb lesz a teteje.
175 fokos sütőben süssük tűpróba.
Ha teljesen kihűlt akkor vágjuk 3 részre.
ui, ha kakaós piskóta lapot szeretnénk akkor először mérjünk ki két evőkanál kakaóport és azt egészítsük ki 20 dkg-ra. Továbbiakban úgy járunk el mint fentebb írtam.
ui, ha kakaós piskóta lapot szeretnénk akkor először mérjünk ki két evőkanál kakaóport és azt egészítsük ki 20 dkg-ra. Továbbiakban úgy járunk el mint fentebb írtam.
Csoki krém
5 dl tejszín
50 dkg csokoládé
A tejszínt csak épp forráspontig melegítsük és öntsük a darabos csokoládéra, de most még ne kevergessük, mert szemcsés lesz a csokoládé krém.
Kb 10 perc hűlés után már átkeverhetjük majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt akkor kihabosítjuk és megtöltjük a tortát.
A díszítés ki-ki fantázia alapján.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése