2019. június 20., csütörtök

Csoki torta


Csoki torta





(ez a kicsike csak a maradék krém hasznosítása miatt készült)


Piskóta

13 dkg cukor + 5 dkg 
20 dkg szitált liszt
1 dl olaj
1 dl víz, vagy tej
én vizet használtam
3 db tojás
1 sütőpor

Kezdjük a tojásfehérje felverésével egy pici sóval, ha keményedik adjuk hozzá a 5 dkg cukrot és verjük kemény habbá. Ezt követően a tojás sárgáját a vizet az olajat a cukrot keverjük el, hogy elvegyüljön ha meg van adjuk hozzá a sütőporral elkevert szitált lisztet és keverjük össze és jöhet apránként hozzá a kemény tojáshab amivel szépet átforgatjuk.

Tortaformába tesszük aminek csak az alján van sütőpapír. 
A masszát kicsit húzogassuk fel a torta karikán, hogy jobban tudjon felkapaszkodni sülés közben ezáltal szebb lesz a teteje. 

175 fokos sütőben süssük tűpróba. 
Ha teljesen kihűlt akkor vágjuk 3 részre.

ui, ha kakaós piskóta lapot szeretnénk akkor először mérjünk ki két evőkanál kakaóport és azt egészítsük ki 20 dkg-ra. Továbbiakban úgy járunk el mint fentebb írtam.

Csoki krém

5 dl tejszín
50 dkg csokoládé

A tejszínt csak épp forráspontig melegítsük és öntsük a darabos csokoládéra, de most még ne kevergessük, mert szemcsés lesz a csokoládé krém.
Kb 10 perc hűlés után már átkeverhetjük majd hagyjuk kihűlni. 
Ha kihűlt akkor kihabosítjuk és megtöltjük a tortát. 

A díszítés ki-ki fantázia alapján. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése