2017. november 8., szerda

Lemon curd krémmel töltött macaronok

Lemon curd krémmel töltött macaronok 



Ez a macaron is a Farkas Vilmos receptje alapján készült.

Krém:


1 db citrom (meyer, leve és reszelt héja)
10 dkg cukor
3 db tojássárgája
3 dkg vaj

Elkészítjük a lemon curd-öt is: a meyer citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, majd egy tálba öntjük a cukorral.
Gőz fölött addig melegítjük, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ekkor hozzáadjuk a vajat, és megvárjuk míg elolvad, majd levesszük a gőzről és szobahőmérsékletűre hűtjük.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, visszatesszük a gőz főlé, és folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük (kb. 3-4 perc). Ezután megvárjuk míg kihűl, és betesszük a hűtőbe.

A krém recept a gasztromanko oldaláról származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése