Fitnessesített mini sajttorta
Fitness Mini sajttorta kisérleti fázisban.
Szeretem ezeket a kis sajttortákat. Amit normál nem fitness
formában gyakran csináltam. Anno a receptet internetet találtam sajnos az
eredeti forrást nem tudom megjelölni. Gyorsan elkészíthető, mutatós és nagyon
változatosan díszíthető kis sütemények. Bármilyen rendezvényen, összejövetelen
megállja a helyét.
Ami nekem még nagyon tetszik benne, hogy ha a hűtőnkben
marad egy kis sajtkrém, süthetünk akár 1-2 darabot is, bár érdemesebb inkább
nagyobb adagot készíteni és lefagyasztani belőle. A mélyhűtőben 3 hónapig, a
hűtőszekrényben, zárt dobozban 3-4 napig friss marad.
Hozzávalók:
Keksz alap:
100 g graham keksz ,én Gullon Maria cukormentes kekszet
használtam, de bármilyen keksz cukormentesen megfelel)
50 g vaníliás fehérje por
150 g biomüzli
120 g olvasztott zsír szegény, sótlan vaj
Sajttorta:
450 g Philadelphia krémsajt csökkentett zsírtartalma
100 g xylit
110 g zsír szegény tejföl
1 tk vaníliakivonat (pastát használtam pár csepp)
1 tk citromlé, én helyette BCAA lemon levet használtam 40 ml
80 g Mivel fit sajttorta ezért a krémbe Layenberger
LowCarb.one 3K protein shake joghurt-lime por
2 nagy tojás
A krém összes hozzávalójának szobahőmérsékletűnek kell
lennie.
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
Az alaphoz a kekszeket és minden száraz anyagot egy késes
aprítóban aprítsuk morzsás állagúvá. Öntsük át egy tálba, adjuk hozzá az
olvasztott vajat és keverjük egyneművé, illetve addig, amíg a kekszmorzsák
nedvesen összetapadnak.
22 részes muffin sütőt béleljünk ki muffin papírral, (a papír
jobb, mint a szilikon forma, könnyebb eltávolítani) majd egyenletesen osszuk el
benne a kekszmorzsát. Egy papírformába 17,5 g kekszmorzsa kerül ( 20 g
használtam, sok ezért elég a 17,5 g. Nem kötelező kimérni, lehet csak kb.
belenyomkodni, én kimérem ezután is így szép egyenletes lesz a végeredmény. A
kekszmorzsát nyomkodjuk jól bele a formába, és tegyük félre, amíg elkészítjük a
krémet.
A sajtkrémet elektromos habverővel keverjük krémesre, kis
adagokban adjuk hozzá a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet, és a tejfölt
a protein port. A tojásokat villával háborítsuk fel, majd egy szilikon spatulával lassan adagolva
keverjük a krémhez.
A krémet fagylaltadagoló kanállal adagoljuk bele a
papírformákba, egyenlően elosztva.
A sütőt állítsuk vissza 160 fokra (alsó-felső), és süsük
15-20 percig. Akkor jó, ha a krém a szélén stabil, a közepén egy kicsit remeg.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk fél órát állni a formában, majd óvatosan
emeljük ki és helyezzük át egy sütőtálcára, amíg teljesen lehűl. Rakjuk a
hűtőbe 4-5 órára vagy akár egy éjszakára. Tálalás előtt óvatosan távolítsuk el
a papírt a kész süteményről és tetszés szerint díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése