Ischler
Itt egy kis rigolettoval tálalva
Recept a Szoky konyhájából
500 g finomliszt, 300 g vaj, 150 g porcukor, 150 g darált dió, 2 db tojás sárgája, 2 teáskanál vaníliás cukor, fél citromnak a leve, 1 egész citromnak a reszelt héja, 6 g sütőpor, 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj, 1 csipet só, 200 g sárgabarack lekvár, 200 g málnalekvár, 80 - 90 g gorombára vágott dió a díszítéshez, 300 g csokoládé, 3 cl étolaj. A barnalinzer korongok sütése 180 C fokos sütőben alsó felső sütési módozatban középső polcon 10 - 14 perc ez a sütő típus és teljesítmény függvénye , amikor azt látjátok hogy éppen kezd a szélének színe lenni készen vagytok vele. A receptben leírt alapanyagokból 62 korong jön ki azaz 31 db isler a végeredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése