Egyszerű gyors répatorta
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 250-300 g reszelt sárgarépa
- 1,5 dl olaj
- 250 g porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 1 cs. sütőpor
- reszelt citrom- vagy narancshéj
A cukrot kikeverjük a tojások sárgájával és az olajjal. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a többi hozzávalót, majd alaposan elkeverjük.
A tojások fehérjéből habot verünk, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához, majd sütőporos tortaformába (26-28 cm-es) öntjük és 180 fokon kb. 30 percig sütjük (ha a torta közepébe fogpiszkálót szúrunk, és nem tapad hozzá a tészta, akkor kész).
A tetejére lehet cukormázat tenni, ehhez 200 g porcukorhoz egy kevés citromlevet és vizet keverünk (összesen max. 3 evőkanál folyadék legyen), és a torta tetejére öntjük.
Eddi receptje alapján
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése