A tésztához:
6 db tojás
12 dkg cukor
15 dkg rétesliszt
2 ek kakaópor
7 dkg étolaj
csipet só
A túrókrémhez:
50 dkg félzsíros tehéntúró
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
1 csomag (bourbon) vaníliás cukor
1 ek citromlé
A tetejére:
7 dl szénsavas narancsos üdítő, de bármilyen ízű szénsavas üdítőt használhatsz amit szerettek.
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg cukor
A tésztához az egész tojásokat a cukorral a robotgép keverőtáljába ütjük, és a legmagasabb fokozaton keverjük,kb. 5 percig (ameddig besűrűsödik, és sok kis légbuborék keletkezikbenne).
A lisztben elkeverjüka kakaót és a sót, és a gép legalacsonyabb fokozatán, kanalanként hozzákeverjüka lisztes keveréket az olajjal
Határozott mozdulattal a munkalaphoz ütögetjük a keverőtálat - így a felesleges légbuborékok eltávoznak -, majd kikent, közepes méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt – tűpróba! - megsütöttem.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, a túrót több részletben elkeverjük benne, citromhéjjal és citromléval ízesítjük.
A tetejéhez 5 dl üdítőt felteszünk forrni, 2 dl-rel kikeverjüka pudingot a cukorral. A forrásban lévő üdítőbe keverjüka pudingos üdítőt, és folyamatosan, sűrűsödésig keverjük, majd hirtelen, jeges vízben langyosra hűtjük.
A kihűlt piskótára rákenjük a túrókrémet , elsimítjuk a pudingos keveréket, és hűvös helyen, tálalásig dermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése